Oleks vale öelda, et La Manchuela on jumala poolt unustatud paik, kuid kindlasti enamiku teiste poolt.
La Manchuela eraldus suure La Mancha veinipiirkonnast alles 2004. aastal, mis teeb sellest ühe noorima eraldiseisva veinipiirkonna Hispaanias. Samuti ühe väikseima – vaid 37 veiniaeda.
La Manchuelas on traditsiooniliselt valmistatud mahuveine – veinipõhjasid, mida on lisatud juurde teistele veinidele, et tuleks mahtu, jõulist maitset. Nüüdsel ajal on keskendutud oma veinide tegemisele.
Piirkond on klimaatiliselt äärmiselt sademetevaene, pool-kõrbelik – kõrvetavate suvede ja külmade talvedega. Seal kasvavad jõulised, aromaatsed ja tanniinirikkad viinamarjad. Kõige levinum sort on kohalik Bobal, mida mujal ei kasvatata, valgeid veine valmistatakse valdavalt Macabeo (Viura) sordist. Bobalist lähemalt siit.
Kindlasti on tegemist piirkonna, millest kuuleme edaspidi veelgi enam. Praegu on valikus La Manchula kõige tuntuma veiniaia Bodegas Iniesta ja ühe suurima uuendaja ja katsetaja Le Cepa Del Pelayo veinid.