Xarel·lo

Kataloonia üks parimaid poegi – Xarel·lo

Xarel·loTaaskord üks viinamari, mille nime hääldamiseks on vaja vähemalt üks klaas veini juua – šarel-loo.

Xarel·lo on Kataloonia au ja uhkus, üks sealseid enim kasvatatud marjadest ja on üks kolmest Cavade valmistamisel kasutatavatest marjadest, teised on Macabeo (Viura) ja Parellada.

Xarel·lo annab veinidele suurepärase happelisuses ning marjas leiduvate antioksüdantide tõttu annab veinidele väga hea säilitamise potentsiaali ja pika-ealisuse.

Kuigi Xarel·lost valmistatakse ennekõike mulliveine, teevad mõned tootjad sellest imelisest marjast ka suurepäraseid kuivi valgeid veine. Xarel·lo marjadest valged veinid on enamasti eeskujuliku struktuuri, tsitruseliste happe ja luuviljaliste maitsetega.

Meie valikus on Ca N’Estella veinimaja Cavad ja erakordselt elegantne ning tasakaalus Xarel·lo marjast vein.

Veini valikul ütlesid degusteerijad:

„Issand, kui hea vein!“
„Kui teaks kuidas seda maitset sõnadesse vaid panna.“
„Miks ma sellest marjast varem midagi ei teadnud!?“

Ca N’Estella veinimaja Xarel·lo on erakordselt elegantne vein.

See postitus avaldati rubriigis Veinikool. Pane järjehoidjasse: SIIT.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

Veiniekspress Oled kindel, et oled vähemalt 18 aastat vana?